Hej Toni Devletyan, försäljningschef på Modern IT Partner!

20 september 2022

Nu har Modern IT varit aktivt under ett par år. Du själv började på Modern IT 2021 som KAM och tillträdde som försäljningschef i januari 2022. Ungefär samtidigt gick Modern IT in i Trexium-koncernen som systerbolag till Prodoc och Reachtech, så det har varit ett år där det har hänt väldigt mycket. Hur skulle du summera din första tid som försäljningschef?

– Det går riktigt bra! Vi är ett bra gäng här på Modern IT. Efter att jag började har vi fortsatt att rekrytera nya medarbetare. Vi har mycket bra stämning på kontoret och har roligt ihop. Resultatmässigt kommer vi att göra ett riktigt bra 2022. Vi har redan överträffat föregående års resultat.

Vad är anledningen till att det går bra? Det är ju inte alltid självklart att det går bra resultatmässigt med tanke på den stormiga värld vi lever i just nu?

– Jag tror att det framför allt beror på att Modern IT har ett starkt och tydligt erbjudande samt att vi är en grupp av erfarna och ansvarstagande medarbetare som kompletterar varandra. Erfarenhet leder till att man intuitivt undviker misstag, både ur ett eget bolagsperspektiv, men framför allt att vi hjälper våra kunder att navigera mot de bästa och mest effektiva lösningarna. Att göra fel i affärer straffar en direkt. Vi har en bra dynamik i gruppen med stort utbyte av varandras styrkor, både på ett affärsmässigt och ett personligt plan. Min prioritet är att ha en tydlighet i mitt ledarskap och vara en coachande ledare.

Nästa stora händelse för Modern IT är att ni har blivit en del av Trexium Group. Hur har den integrationen fungerat?

– Det har gått snabbt och väldigt bra. Allt känns självklart och det blev faktiskt rätt på en gång. Det är förstås alltid en inkörningsperiod med att integrera system. Men pusselbitarna ligger på plats. Nu känns vi som ett mycket större bolag än tidigare, eftersom vi har tillgång till så många stödjande funktioner. Vi har en närhet och tillgänglighet till många erfarna tekniker, men även ekonomi, support, lager och logistik i samma hus. Därtill kompetenser inom IT, HR och Marknad. Det innebär att vi blir effektiva internt och kan lägga mycket mer tid på det som är viktigast för oss; Våra kunder!

Hur ser avslutningen på året ut för Modern IT?

– Vi går mot ett rekordår som det ser ut i dagsläget. Nästa utmaning blir att utöka vår grupp med nya medarbetare. Vi söker just nu efter nästa kompis till vårt gäng, en självgående person med erfarenhet av att sälja IT och dokumenthantering. Om någon därute blir nyfiken, så är det bara att höra av sig till mig för en träff.

Kontakta mig då på toni.devletyan@modernitpartner.se

Tack för samtalet Toni och lycka till!